Stäng fönster Malmö kn, BERITSHOLM 6 M.FL. RIBERSBORG

Beskrivning
Området består av delar av kvarteren Beritsholm och Hanaholm. Bebyggelsen består av byggnadskroppar med L-formade planer med mindre hus inne på gårdarna, så att delvis öppna gårdsbildningar skapas. Liknande bebyggelse finns söder om Tessins väg längs hela dess sträckning och husen bildar en övergång mellan skivhusen norr om Tessins väg och den slutna kvartersbebyggelsen söder om Kilian Zollsgatan.
Ut mot Tessins väg ligger huskroppar längs gatan i sex eller sju våningar. De bakomliggande husen, som mestadels är i fyra våningar, länkas samman med de högre genom butikslängor i ett plan. Lägenheterna i husen varierar från ettor till fyror.
Liksom i de höga skivhusen längs havsfronten förekommer olika fasadmaterial, såväl puts som tegel. Husen präglas av en formrik lekfullhet i detaljer som fönsterformer och balkongfronter. Flertalet av husen har sadeltak.