Stäng fönster Malmö kn, RIBERSBORG 4 RIBERSBORG

Beskrivning
I anslutning till Fridhemstorget ligger Fridhemsskolan. Byggnadskomplexet, som är ritad av Thorsten Roos och Bror Thornberg 1957, är byggd i rött tegel med inslag av betong och har pulpettak.
Fridhemsskolan består av en L-formad byggnad som förbinds med ett mindre hus för skolbespisning via ett skärmtak. Skolan uppfördes som kombinerad små- och folkskola och är vintern 2000 låg- och mellanstadieskola. Skolan innefattar en tvåvåningslänga, som ursprungligen var små-skola och i vinkel mot denna ligger den tidigare folkskolan, delvis i tre våningar. I anslutning till tvåplansbyggnaden finns gymnastiksalen. Skolgården omgärdas på en tredje sida av församlingslokaler för S:t Andreas kyrka. 1990 uppställdes baracker för undervisning på skolgården och 1992 utbyttes fönster.