Stäng fönster Göteborg kn, KALLEBÄCK 7:1 M.FL. KALLEBÄCK

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Kallebäcks norra del. Det består av fyra stycken höga skivhus. Bebyggelsen begränsas av Kallebäcks byväg i öster, Kallebäcksvägen i norr, Ostgatan i väster och Gräddgatan i söder. Öster om skivhusen leder en gångväg till Mjölktorget. I nordost syns punkthus och i nordväst äldre landshövdingehus.

Bebyggelsen i området är placerad på mark som sluttar svagt mot norr, byggnadskropparna är placerade i väst/östlig riktning. Mellan dem finns gårdsliknande rum med asfalterade planer och uppbyggda rabatter med både träd och blommor. Under gårdarna finns garage och inkörsporten är i den västra delen där trappor leder ned till parkeringsplatser och garage. Garagelängorna är i ett plan med pulpettak och fasader av träpanel.

BYGGNADER
Byggnaderna karaktäriseras av stora dominerande byggnadskroppar. De norra fasaderna är släta med enbart gult fasadtegel medan de södra delas upp av balkongfronter i mörk grönt som bildar vertikala linjer i fasaden.

Våningar: 10 och källare
Stomme/konstruktion: betong och lättbetong
Fasad: tegel, plåt
Fasadfärg: gul, vit
Takform: pulpettak
Takmaterial: plåt (koppar)
Utvändiga detaljer: balkonger, indragna entréer

Sockelvåningarnas puts har avfärgats mörkt bruna. Fasaderna avslutas upptill av takstegens vita plåtinklädnad på byggnadernas norra fasad. Gavlarna är inklädda med vit plåt och de södra fasadernas gula tegel bryts upp av de indragna balkongernas gröna fronter. Perspektivfönster med vädringsluckor är regelbundet återkommande över fasaderna. Entréerna är indragna och klädda med grå keramikplattor och ytterdörrarna är av rostfri plåt med glasade fyllningar. Bredvid entréerna i sockelvåningens fasad finns ett rektangulärt fält med betongglas.

Bebyggelsen är välhållen och oförändrat förutom gavelfasadernas inklädnad med plåt.