Stäng fönster Stockholm kn, ÅLBORG 1 KISTA

Idrottshall i anslutning till Ärvingeskolan i Kista.

Ärvingehallen har den för idrottshallar och gymnastikbyggnader vanliga formen med högdel, hallen, och lågdel, omklädningsrum. Byggnaden ligger i mitten av det grönbälte som går från centrum och ut mot Järvafältet. Utmed långsidorna går Köpenhamnsgatan respektive Kistagången. Gavlarna vetter mot Ärvingeskolans skolgård respektive ett litet grönparti. Närheten till Ärvingeskolan har styrt placeringen. Från Köpenhamnsgatan når man parkeringen utmed långsidan. Utmed fasaderna växer gräs och buskar. Vid norra gaveln står Einar Höstes stålskulptur "Målskottet", rest 1986.

BYGGNAD
· Våningar: 1
· Tak: Sadeltak och motfallstak. Korrugerad ytbelagd stålplåt.
· Fasad: Tegel. Korrugerad plåt.
· Sockel: Betongelement.
· Fönster: En- och tvålufts i rödmålat trä.
· Entré: Uppglasad pardörr i guldeloxerad aluminium. Skärmtak med rödmålade trästöd och tak av plast.
· Stomme: Ej utrett
· Förändringar: Skärmtaket vid entrén har byggts till.

KOMMENTAR
Byggnadens placering i närheten av Ärvingeskolan gör att lokalerna kan utnyttjas effektivt. Tegelarkitekturen ansluter till skolan, som är uppförd några år tidigare.