Stäng fönster Stockholm kn, KASTRUP 5 KISTA

Kontorsbyggnad i anslutning till bostadsområde i Kista.

Byggnaden, som är helt byggd i suterräng, ligger i sluttningen ner mot dalgången som skiljer Kistas bostadsområde och arbetsplatsområde åt. Kontorslokalerna är sammanbyggda med en hiss som gör att man på ett smidigt sätt kan ta sig från bostadsområdet på höjden till en gångväg utmed byggnadens långsida. Från gångvägen kan man i sin tur ta sig till tunnelbana, busstorg och parkering samt den gångbro som leder över dalgången till arbetsplatsområdet. Ett parti med gräs och träd sträcker sig från byggnaden mot den nedsänkta Köpenhamnsgatan. Närmast fasaden finns på denna sida en plattlagd uteplats med buskar i jordbehållare av betong. Utmed gångvägen, sydost om byggnaden, ligger stadsdelens sopsugsanläggning.

· Våningar: 3 våningar i suterräng.
· Tak: Asfalt (Vändplats för bilar).
· Fasad: Gulmålad spritputs.
· Sockel: Gråmålad puts.
· Fönster: En- och tvålufts i brunbetsat trä. Mellan fönstren stående brunbetsad panel.
· Entré: Uppglasad dörr i silvereloxerad aluminium (Minilivs).
· Stomme: Ej utrett.
· Förändringar: Den putsade fasaden och betongtrappan har målats, dörrar har bytts ut m.m.

Hiss- och trapptornet är utfört i betong som målats röd, grå och gul. Trappräcken och galler är av grönlackerat järn. Från hissen kan man via en övertäckt gång nå det närmsta bostadshuset torrskodd. Gången har ett tak av röd korrugerad plåt som bärs av brunmålade trästöd.

KOMMENTAR
Detta kontorshus ansluter i material och detaljer till de intilliggande bostadshusen. Bortser man från målningen av fasad och trapphus så är byggnaden välbevarad.