Stäng fönster Malmö kn, DOCENTEN 1 M.FL. HERMODSDAL

Beskrivning
Området består av kvarteret Docenten, belägen i Hermodsdals södra del. Avskilt från Inre ringvägen genom en vall, ligger tre respektive fyra vånings lamellhus. Samtliga hus är ritade av Svenivar Ekstrand under åren 196062, men uppförda av ett flertal olika byggherrar.
Husen är dels grupperade runt tre kringbyggda gårdar och dels som två friliggande långsträckta byggnadskroppar med smärre förskjutningar. De sistnämnda markerar bebyggelsens avgränsning mot öster respektive väster. Alla husen har i rött, räfflat tegel i fasaden och har flacka sadeltak i papp.
De olika huskropparna har en i stort identisk utformning, med sina utvinklade burspråk  ett kännemärke för Ekstrands arkitektur  trapphus med markerade fönsterbröstningar och sammanhängande balkongpartier placerade mellan fasadytor av tegel. Variationer förekommer främst i fråga om planlösningar. Eftersom de olika husen har genomgått olika ombyggnader och renoveringar framstår området ändå som varierat. Några hus har kvar ursprungliga balkongfronter av eternitskivor, skärmtak med kopparsarg över entrén och mosaik i bröstningarna medan andra har fått nya, inglasade och förstorade balkonger samt plåtinklädda bröstningar och burspråk. Flertalet fönster är utbytta.
Utemiljön i och mellan gårdarna skiljer sig åt. Några innergårdar är på väg att rustas upp medan andra är i dåligt skick.