Stäng fönster Malmö kn, HERMODSDAL 9 HERMODSDAL

Beskrivning
Vid Hermodsdalstorget ligger Hermodsdals enda större dagligvarubutik. Byggnaden uppfördes av SCAN 1964 med Thorsten Roos som arkitekt.
Byggnaden har en kvadratisk plan med en mindre tillbyggnad och är uppförd i rött tegel. Fasaden mot torget har slammats med en ljust gul färg samt fått ett parti inklätt med träpanel i samma kulör. En sarg markerar byggnadens platta tak och som markör för butikens entré finns ett skärmtak samt en skylt med klocka. I byggnaden finns också en pizzeria som ligger med en separat ingång från entréfasaden. Restaurangen har bevarade originaldörrar och fönster med karmar i rostfritt stål till skillnad från den övriga fasaden som är kraftigt förändrad.
Torget har ingen egentlig rumsbildning och ytan består enbart av parkeringsplatser. En kiosk fanns på platsen men den revs 1999. Planer finns dock från Hermodsdalslyftet att bygga om några bodar till en så kallad Mötesplats på platsen för kiosken.