Stäng fönster Malmö kn, LABORATORN 4 M.FL. HERMODSDAL

Beskrivning
I kvarteret Laboratorn i Hermodsdal finns fem åttavåningshus med samma byggnadsvolym men med vissa variationer i utformningen av fasader och balkonger. Husen ligger parallellt i nord-sydlig riktning med ca 45 meters avstånd och en viss förskjutning i sidled. De två husen närmast Eriksfältsgatan är ritade av Tage Jansson & Per W Persson 1960 för byggmästare Harald Nilsson.
De är, liksom de övriga skivhusen i kvarteret, uppförda med gult tegel i fasaderna och de har flacka papptäckta sadeltak. Till skillnad från de övriga husen har de inte sammanhängande balkongpartier utan enskilda utanpåliggande balkonger. Dessa har bevarade fronter och sidostycken av sinuskorrugerad kopparplåt. Fristående utanpåliggande balkonger är ovanliga på så höga hus och överhuvudtaget sällsynta på 1960-talet. Utformningen ger husen en unik karaktär.
Husen har två trapphus placerade mörkt inne i huset och trapplan har fem lägenheter. Planlösningen gör att lägenheterna får fönster åt minst två vädersträck med undantag för en enkelsidig enrummare. Lägenheterna varierar i storlek från 1 r o k till 4 r o k. I kvarteret Professorn, närmast parken, ligger ett liknande hus ritat av samma arkitekter 1962.