Stäng fönster Partille kn, PARTILLE 1:62 M.FL. PARTILLE

(Fortsättning på tidigare beskrivningen av centrum)

Fasadfärg: blå, röd
Takform: plant, built-up konstruktion
Takmaterial: okänt
Utvändiga detaljer: kraftiga betongpelare/konsoler, träjalusier

Byggnaden är uppförd i vinkel med två ungefär lika långa längor, en längs med Gamla Kronvägen och en längs torgstråket. Huset innehåller en mängd olika verksamheter. Byggnaden kröns av ett plant tak med en kraftigt utskjutande takfot. Fasaden är uppbruten med synliga betongpelare och horisontella band av träjalusier och fönster i olika färgnyanser. Fönsterbanden har en aluminiumomfattning och är en aning indragna i fasadlivet.

Sidan som är vänd mot gatan ger ett betydligt lugnare intryck än fasaden som vetter mot torgstråket. Torgfasaden är, förutom de konsolliknande betongpelarna, draperad med blå kakelplattor. Bågformade skärmtak och butikernas stora skyltfönster präglar också fasaden. Denna artikulerade betongkonstruktion är ett försök från 1970-talet att skapa variation och en lockande miljö.

Från torget leder en smal passage genom byggnaden in till gården och det gångstråk med räcken som förbinder butikernas lokaler med det stora parkeringsdäcket i väster. Den här sidan är till sin utformning identisk med fasaden som vetter ut mot Gamla Kronvägen, med undantag av de små inglasade entréerna som är symmetriskt placerade utmed det välfrekventerade gångstråket. Byggnaden vilar på en målad sockel av betong. Till fastighetsbeteckningen hör även två andra byggnader. Ett parkeringsdäck (se områdesbeskrivningen del 1) och en äldre tegelvilla som idag utgör en del av bussterminalen belägen mellan affärshuset och parkeringsdäcket.