Stäng fönster Partille kn, PARTILLE 105:9 PARTILLE

OMRÅDE
Området är beläget i direkt anslutning till, strax norr om punkthusen vid Oluff Nilssons gata och kallas Oluff Nilssons torg. Det avgränsas i söder av Oluff Nilssons gata, i väster av Partille södra griftegård, i öster av en slänt som leder ner mot bebyggelsen och i norr av ett större grönområde. Kring området slingrar sig smala asfalterade gångstråk. Torgbyggnadens utskjutande flyglar inramar den lilla platsbildningen som pryds av små svarta blomlådor och några flaggstänger. Torget känns tämligen öde men innehåller viss verksamhet. Här finns en kiosk, konditori, barn- och ungdomsförvaltningens resursenhet och en Montessoriförskola.

BYGGNADER
Bebyggelsen utgörs av ett lamellhus utformad som en hästsko. Byggnaden kröns av ett plant plåttak. Fönster och entréer är regelbundet placerade utmed fasaden.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: eternit
Fasadfärg: rosa/beige
Takform: plant
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: trappor

Byggnaden är uppförd i tre våningar med suterräng och butikslokaler förlagda i bottenplan. Fasaden består av spritputsade eternitskivor som är målade i olika kulörer. Den delas in av något som kan liknas vid pilastrar, ett slags vertikala väggpelare av plåt. Vidare markeras fasaden, tillsammans med färgsättningen, av fönsterband i aluminium, dessa är placerade i liv med fasaden. Första våningsplanet på fasaden som vetter mot den lilla platsbildningen är täckt med stående träpanel. Här finns också ett arkadtak som leder längs hela den södra fasaden. Den östra gaveln markeras av ett vertikalt fönsterband som bryter upp den annars så regelbundet utformade fasaden. Platsbildningens yta är täckt med små fyrkantiga cementplattor. Vid den östra flygeln leder en trappa från platsbildningen upp till det andra våningsplanet. Byggnaden vilar på en sockelvåning av betong.