Stäng fönster Partille kn, MELLBY 143:1 MELLBY

OMRÅDE
Området är beläget strax väster om Partille järnvägsstation och består av ett lamellhus. Det ligger vid rondellen där Utbyvägen norr om området möter Kung Göstas väg i öster. I söder löper järnvägen och i väster finns ett radhusområde. Områdets bebyggelse är beläget på plan mark och binds samman med järnvägsområdet i öster av en betongbro som löper över Kung Göstas väg. Den södra sidan utmärks av en stor gård med ett fotbollsmål, lekplats, trädallé, vackra planteringar och bänkar. Mellan byggnaden och Utbyvägen är en stor parkeringsplats lokaliserad.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av ett lamellhus med en fasad av betongelement med starkt horisontell verkan. Byggnaden kröns av ett plant plåttak.

Våningar: 3-4
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast
Fasadfärg: dansk sjösten
Takform: plant
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: balkong

Lamellhuset är uppfört i tre våningar med en suterrängvåning som innehåller källare och garage. Byggnadens fasad består av betongelement med frilagd ballast av dansk sjösten som formar horisontala ränder mellan fönsterbanden. Balkongerna finns på södra sidan och är indragna i fasaden och bildar regelbundet placerade gluggar av ungefär samma storlek som de stora perspektivfönstren. Det finns också öppna hörnbalkonger.

Den norra fasadens bottenvåning skiljer sig genom att ha ett flertal garageportar och liggande ljusblå träpanel. Fönstren är placerade i band med omfattningar av vitmålat trä och ligger i liv med fasaden. Under takets hängränna löper ett falsat plåtband längs hela fasaden. På byggnadens gavlar finns fönster av enluftstyp. Entréerna är ordnade längs den södra fasaden och kraftigt indragna i fasadpartiet. Den har en omålad uppglasad trädörr. Till entrédörrarna leder små asfalterade stråk med buskage och planteringar på var sida.