Stäng fönster Partille kn, LEXBY 129:2 LEXBY

OMRÅDE
Området består av två hus och är beläget en knapp kilometer från Partille centrum på södra sidan av E20, i nära anslutning till radhusen vid Tage Madsens gata . Det avgränsas i norr av G. Strandlinjen, i väster av ett antal punkthus, i öster av Skulltorpsskolan och i söder av en skogsslänt. Det är just denna skogsslänt som ger området karaktär med sina täta och lummiga träd. Framför husen finns en stor parkeringsplats och flera buskage där ett antal trappor leder upp till bebyggelsen. Små byggnader som innehåller grovsoprum inleder, respektive avslutar, området i öst-västlig riktning.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två lamellhus i gult tegel. Husen är något förskjutna i förhållande till varandra. Byggnaderna kröns av var sitt sadeltak.

Våningar: 4 och källare
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: sadel
Takmaterial: tegelpannor
Utvändiga detaljer: balkonger

Lamellhusen är identiska. Fönstren är av tvåluftstyp och regelbundet placerade i liv med fasaden. Entréerna består av en uppglasad trädörr som flankeras av en utskjutande tillbyggnad med soprum. Lamellhusen vilar på en grå spritputsad betongsockel. Gavlarna är tilläggsisolerade med gult tegel och dess rösten är klädda med brun stående träpanel. På fasaden som vetter åt söder finns utskjutande och symmetriskt placerade balkonger med tidstypiskt utseende, röda plåtfronter och spensliga räcken, enkla eller dubbla. De sistnämnda har en röd skärm som avgränsning.

Trots lamellhusens närhet till parkeringsplatsen begås här flera bilinbrott.