Stäng fönster Partille kn, SKULLTORP 1:237 SKULLTORP

OMRÅDE
Området är beläget mellan två flerbostadsområden cirka en kilometer från Partille centrum. Skolområdet avgränsas i norr av Västra Annebergsvägen, i väster av Mjölnar Carls väg, i öster av ett bostadsområde och i söder av en skogsklädd slänt. Topografin i området sluttar ner mot E 20 och består av grässlänter med små buskage som delas in i mindre ytor av smala asfalterade stråk. Den terrasserade skolgården tillhandahåller lekutrustning av skiftande karaktär, här finns bollplaner gungor, bord och bänkar. Framför varje skolpaviljong bildas i sin tur en liten öppen plats mellan byggnadskropparna. Denna lilla platsbildning är belagd med stenplattor och här finns även planteringar utefter fasaden. Skolgården genomgick i början av 1990-talet en ansiktslyftning där betongmurarna, som tidigare utgjorde ett dominerande inslag, byttes ut mot en öppen gård med gräsmattor och planteringar.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av ett flertal byggnader med olika karaktärer och former disponerade i olika väderstreck. Det finns sex paviljonger som inrymmer lektionssalar, en gymnastiksal och matsal samt en längre byggnad som bland annat innehåller administration och slöjdsalar. Byggnaderna kröns av pulpettak och är samtliga putsade i en ljust gul kulör, de flesta klassrumspaviljonger har stora fönsterväggar.

Våningar: 1-2
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: puts (ursp. tegel)
Fasadfärg: beige
Takform: pulpet
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: saknas

Byggnaderna kröns av svarta pulpettak i plåt och samtliga fasader är spritputsade i en ljust gul kulör. Byggnaderna är uppförda i ett plan med en sockel som är tydligare och mer markerad åt norr, eftersom terrängen sluttar. Längs fasaderna på den östra och södra sidan löper stora fönsterband med aluminiumomfattningar. Dessa är placerade i liv med fasaden. Övriga fönster är av enluftstyp och något indragna men regelbundet placerade på fasaden. Entréerna består av en uppglasad trädörr med avlånga fönster vid sin sida och kröns av ett skärmtak. Övre delen av gymnastikbyggnaden är klädd med plåt.

KOMMENTAR
Skolans paviljongbyggnader har en speciell form och skala som ger lärosätet karaktär och personlighet. Det tidstypiska, rena, funktionalistiska gestaltandet är välbevarat.