Stäng fönster Partille kn, SKULLTORP 2:19 M.FL. SKULLTORP

OMRÅDE
Området är beläget drygt en kilometer från Partille centrum och består av sex lamellhus i olika formationer i stadsplanen. Bostadsområdet avgränsas i väst av Skulltorpsskolan, i öster av en höjd med blandad villabebyggelse och i söder av ett skogsparti med en fotbollsplan i förgrunden. I norr går Gamla Alingsåsvägen och inne i och runt området löper Västra, Östra och Södra Annebergsvägen.

I östra sidan av området formar lamellhusen i plan ett ovanligt, f-liknande komplex med två gårdar av tre huslängor, varav två är mycket långa. I väst bildas en mer traditionell rektangulär gård av en U-formad länga samt en rak byggnad. Mellan dessa ligger ett litet, vinklat daghem. Asfalterade stråk förbinder husen och de tämligen slutna gårdarna med varandra. Gårdarna är omsorgsfullt skötta och innehåller små lekplatser, bänkar, bord och planteringar. Centralt placerat i området finns en butiksbyggnad (2:19) i en våning med en platsbildning framför. Butiken står idag tom och den kullerstensbelagda platsbildningen med en centralt placerad hängbjörk ligger tyvärr öde. Strax intill butiken ligger ett daghem (104:4). Området omgärdas av många parkeringsplatser och flera garagelängor.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av lamellhus byggda kring tre gårdar. Lamellhusens fasad är av betongelement med frilagd ballast av dansk sjösten. Byggnaderna kröns av flacka valmade sadeltak. I det närmaste likadana hus av samma upphovsmän och från samma år finns i kv Rovan, Mellby.

Våningar: 4 med suterräng
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast/plåt
Fasadfärg: brun/beige, vit
Takform: valmat sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: saknas

Ett plåtband löper runt byggnaderna inunder hängrännan/takfoten. Lamellhusens exteriöra utseende varvas av fönsterband placerade i liv med fasaden och betongelementen med frilagd ballast. Fönsterbanden bryts upp av rektangulära ljusblå plåtskivor. Det förekommer även enluftsfönster med trä- eller aluminiumomfattningar. Entrén är kraftigt indragen och består av en trädörr. I direkt anslutning till entrén finns en dörr som leder in till förvaringsutrymmen. Husen har också små indragna (en del inglasade) balkonger. Byggnaderna vilar på en relativt hög sockel av vitt tegel och passager genom husen förekommer.