Stäng fönster Partille kn, STÄRTERED 1:25 M.FL.

OMRÅDE
Området består av fyra lamellhus och är beläget ett par kilometer sydost om Partille centrum. Området avgränsas i väster av en säckgata kallad Bäcksorlet och i norr av Länsmansvägen och fyra lamellhuslängor från 1940-talet. I öster finns ett litet villaområde och i söder breder ett stort skogsparti ut sig. De topografiska förutsättningarna i området skiftar, från stora flacka gräsytor till skogsklädda bergshöjder.

Tre av husen är byggda i u-form kring en stor gård. Den trivsamma gårdsytan upptas av planteringar, lekpark, bänkar och svamplik byggnad som rymmer elstation och komposteringsrum. Det fjärde huset ligger skilt från dessa som en solitär länga i öster, placerad i nord-sydlig riktning.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av fyra lamellhus med gula tegelfasader byggda med några års mellanrum. Byggnaderna har flacka valmade sadeltak.

Våningar: 2-3
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: sadeltak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: burspråksliknande konstruktion på det vinkelbyggda husets gatufasad, balkonger

Lamellhuset i öster är från 1958 och uppfört i tre våningar med flackt, plåttäckt sadeltak. Det har utskjutande balkonger med gula plåtfronter och vilar på en gråputsad sockelvåning som även rymmer garage. Bostadshusets fönster är relativt nya och av enluftstyp med aluminiumomfattningar. Fönstren är placerade i liv med fasaden.

De tre u-ställda byggnaderna fick byggolv 1965 och har två våningar som kröns av ett flackt, valmat sadeltak täckt av plåt och som karaktäriseras av en kraftigt utskjutande takfot. Fönstren är av enluftstyp med vädringsfönster och placerade i liv med fasaden med vitmålade träomfattningar. Balkongerna är indragna med vita träfronter. Byggnadernas entréer är nya och består av en enkel dörr med omfattningar av aluminium. På första våningsplanet av fasaden som vetter ut mot gården är en burspråksliknande konstruktion placerad vilket ger ett säreget intryck. Till vissa av lägenheterna som är förlagda i bottenvåningen finns små uteplatser istället för balkonger. Dessa avgränsas av små staket eller låga häckar. Avslutningsvis kan nämnas att byggnaden vilar på en sockel av betong.