Stäng fönster Partille kn, KVASTEKULLA 11:3 M.FL. KVASTEKULLA

OMRÅDE
Området är beläget drygt en kilometer från Partille centrum i sydöstra delen av kommunen och består av småhus. Det avgränsas i öster av matargatan Kvastekullavägen (ansluter till Gamla Alingsåsvägen) och från den går lokalgatorna Bäcketorpsvägen i norr och Fjälltorpsvägen i söder. Mellan dem löper Vällingbacken med bigatorna Brinketorps- och Påletorpsvägen västerut. Sex kvarter formas. I öster ligger Kåbäckens ravin med utlopp i Säveån norrut och i söder är Kvastekulla griftegård belägen.

Mitt bland bebyggelsen finns en liten lekpark på en grusgård. Lekparken innehåller diverse lekredskap som exempelvis gungor, rutschkana och sandlåda. Bebyggelsen i området består till största delen av likadana kedjehus respektive villor, även om annan typ av småhusbebyggelse också finns.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 57 ensartade småhus uppförda i 1 ½-plan. I Kvastekullas kvarter 11 är det kedjehus och i de övriga friliggande villor. Kedjehusen vänder gavlarna åt gatan medan villorna har långsidan åt densamma.

Husens fasader är klädda med steniskivor och har inslag av stående träpanel i varierande kulörer vid gavelröstena. Husen kröns av branta sadeltak som är täckta med betongpannor. Husen skiljer sig åt på små marginella sätt, exempelvis varierar färgsättningen och typerna av tillbyggnader (pergola, altaner etc).

Våningar: 1 ½-plan
Stomme/konstruktion: regelverk
Fasad: lättbetongelement
Fasadfärg: varierar
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: skärmtak åt gatan över uteplats

Vissa hus har utskjutande takfot, andra inte. Fönstren är av en- eller tvåluftstyp och både något indragna i fasaden samt placerade i liv med densamma. Husens entréparti är förlagd till ena kortsidan och består oftast av en enkel dörr. På villorna är ett garage sammanbyggt med bostaden på gaveln i anslutning till entrén. Kedjehusen länkas via garagen.