Stäng fönster Partille kn, MANERED 5:1

OMRÅDE
Området är beläget cirka 100 meter öster om Jonseredsmotet, i östra delen av Partille kommun strax norr om E20 och består av ett lamellhus. Det avgränsas i norr av ett stort gärde med betande kor, i öster av Högshallsvägen, i söder av Jonseredsvägen och i väster av en parkeringsplats som tillhör bostadshusets hyresgäster. Områdets intilliggande topografi är vackert böljande och har präglats av jordbruk med öppna ängar ner mot Säveåns dalgång.

Bostadshuset, som är byggt i vinkel, rymmer en liten gård där det finns en lekplats som utnyttjas av daghemmet som är beläget i byggnadens nordöstra del. Intill den västra gaveln är en hög skorsten i rött tegel placerad, denna tillhör förmodligen ett värmeverk tillhörande lamellhuset. Gräsytorna och planteringarna intill huset är välklippta och det hela verkar vara mycket välskött. I anslutning till det beskrivna huset ligger ett flertal äldre arbetarbostäder.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av ett lamellhus byggt i vinkel med ett flackt pulpettak. Fasaden som vetter åt söder utgörs av fönsterband och liggande träpanel och den norra fasaden domineras av loftgångar. I övrigt består exteriören av fönsterband och rött tegel.

Våningar: 3, suterräng
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel, liggande träpanel
Fasadfärg: röd, gul
Takform: pulpettak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: loftgång, balkonger, hög skorsten

Byggnadens fasader pryds med och delas in av fönster, fönsterband, balkonger och loftgångar. Balkongerna upptar tillsammans med fönsterbanden större delen av den södra exteriören. Balkongernas fronter består av liggande rödmålad träpanel av likadan typ som löper längs hela den södra fasaden. Loftgångarna, som stöds av konsoler, präglar intrycket av den norra fasaden och har grå fronter av smidesjärn. Lamellhusets gavlar består av rött tegel och är helt slutna. Entréerna till lägenheterna är belägna vid loftgångarna. Till loftgångarna kommer man genom en gemensam entré för hela huset. Denna något indragna entré är anonym och består av en enkel aluminiumdörr placerad i byggnadens vinkel på gården. Lamellhuset kröns av ett flackt plåtklätt pulpettak och vilar på en grå betongsockel. Vidare finns i byggnaden ett antal garage, de är förlagda i den norra fasadens bottenplan.