Stäng fönster Partille kn, UGGLUM 4:342 M.FL. UGGLUM

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Partille kommun och består av 44 småhus, disponerade med varierande tomtformer och -storlekar i en droppform. Det avgränsas i väster av Enedalsvägen, i norr av Kvarnfallsvägen, i öster av ett radhusområde och i söder tar naturen över helt. I området finns en kyrka, Ansgarskyrkan, som är byggd senare än den övriga bebyggelsen. Husen omgärdas av små frodiga trädgårdar med häckar runtom. Omgivningen präglas av närheten till vild naturmark och höga klippor. Vidare karaktäriseras området av smala matargator som leder fram till husen.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av flera småhus uppförda i 1 ½-plan. Exteriören består av gult alternativt rött tegel. Husen kröns av flacka sadeltak.

Våningar: 1 ½-plan samt källarvåning
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: tegel (Fribohus system M30-T), stående träpanel på gavlarna
Fasadfärg: gult alternativt rött, bruna gavlar
Takform: sadeltak
Takmaterial: svarta betongpannor
Utvändiga detaljer: saknas

Bebyggelsen består av ett flertal småhus som varierar en aning i utförande. Husen är fristående. Många har byggt samman villan med en garagebyggnad. Exteriört består husen av tegel, både rött och gult förekommer. Träsnickerierna är övervägande bruna men vita fönster förekommer också. Byggnaderna kröns av flacka sadeltak som är täckta med svarta betongpannor. Husen gavlar är slutna och själva gavelröstet täckt med stående brunmålad träpanel. Fönstren, som varierar i utförande, omfattas av trä och är placerade i liv med fasaden. Entrén är förlagd mellan bostaden och garaget och består av en relativt enkel trädörr. Byggnadernas grund är av betong och inrymmer även en källarvåning.