Stäng fönster Partille kn, UGGLUM 4:206 M.FL. UGGLUM

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Partille kommun. Det avgränsas i väster av ett annat småhusområde, i norr av Kvarnfallsvägen, i öster av Oxledsvägen och inne i området går Knekte- och Rotevägen. I söder gränsar ett stort naturområde som sträcker sig mot Mölnlycke kommun. Omgivningen åt söder är mycket naturskön och vacker.

I utkanten av radhusområdet finns stora parkeringsplatser där även flera längor med garage är förlagda. Små stråk, kantade av grönska, leder in till radhusens entréer som är belägna mitt mot varandra och bildar en långsmal kollektiv gård. Även här präglas omgivningen av närheten till vild naturmark med höga klippor och mycket skog. Intill husen är mycket av växtligheten olika arter av tidstypiska barrträd.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 144 radhus fördelade på nitton längor disponerade i syd-nordlig riktning. Radhusens fasader är uppförda av gult tegel och snickerierna är tidstypiskt mörkbruna. Byggnaderna kröns av branta sadeltak.

Våningar: 1 ½-plan
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: små balkonger, svarta takkupor, upphöjda entrépartier

På taket finns också takkupor av aluminium och små balkonger med fronter av järnsmide. Fönstren är av tvåluftstyp och belägna i liv med fasaden med omfattningar av trä. Radhusens gavelrösten är täckta med stående brun träpanel och ett fönster. Radhusens entréer är indragna i fasaden och belägna mitt mot varandra vid den passage som bildas mellan byggnadskropparna. Somliga har ett fåtal trappsteg upp till dörren. Gårdsrummet präglas av små fyrkantiga betonglådor med planteringar och diverse lekanordningar. På andra sidan av radhusen, bakom höga bruna trästaket, finns små privata trädgårdar. Radhusen saknar källare ochvilar på en sockel av betong. Avslutningsvis kan nämnas att markytan närmast husets fasad är aningen högre än gårdsytan.