Stäng fönster Partille kn, UGGLUM 4:205 M.FL. UGGLUM

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Partille kommun och avgränsas i väster av en ravin med en liten damm, i norr och öster av Oxledsvägen och i söder av Kvarnfallsvägen. Den omkringliggande terrängen präglas av öppenhet med stora böljande gräsytor runt bebyggelsen. Gårdarna mellan husen upptas främst av buskar, bänkar, bord och små lekplatser med det allra nödvändigaste såsom gungor och sandlådor. I anslutning till bebyggelsen finns ett flertal parkeringsplatser avsedda främst för hyresgästerna i området. Ravinen som löper väster om området skiljer bebyggelsen i Oxled från den i Vallhamra. Den öppna och gröna omgivningen ger området ett trivsamt uttryck.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av tjugo lamellhus fördelade på fyra stora gårdar och disponerade i öst-västlig respektive syd-nordlig riktning. Byggnadernas fasader består av betongelement med frilagd ballast. Husen kröns av flacka valmade sadeltak.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast av dansk sjösten
Fasadfärg: natursten
Takform: sadel
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, gesims,

Bebyggelsen består av tjugo lamellhus fördelade på fyra stora gårdar. Lamellhusens exteriör består av betongelement med frilagd ballast av dansk sjösten. Husen kröns av flacka valmade sadeltak täckta med tegelpannor. Fönstren är av enluftstyp och parvis placerade i liv med fasaden. Entréerna är samordnade med de helt utanpåliggande balkongerna så att de bildar något av en utskjutande frontespis. Entrén är placerad i liv med fasaden och däröver finns balkonger i två våningar och överst ett sadeltak. Väggar löper nedifrån och upp. Dessa liksom balkongfronterna är av likadant material som fasaden. Entréerna består av en glasad aluminiumdörr samt ytterligare en dörr till ett cykelrum. Partiet mellan dörrarna har en vit dekorerad betongvägg målad med horisontella linjer i olika färger. Längs fasaderna som vetter ut mot ravinen har lägenheterna belägna i bottenplan små privata gårdar och våningarna ovan har små vädringsbalkonger. Husens gavlar är helt slutna och består enbart av betongelement. Under takfoten löper en takgesims, vilket utgör det enda dekorativa inslaget exteriört.