Stäng fönster Partille kn, UGGLUM 8:83 UGGLUM

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Partille kommun och består av åtta lamellhus uppförda i tre våningar och placerade i en L-form. Området är beläget strax norr om en ganska djup ravin som sätter sin prägel på omgivningen. I väster avgränsas området av ett bostadsområde, i norr av Vallhamra skola, i öster av en gata kallad Långåkern och i söder av ett större grönområde med nämnda ravin. De geografiska betingelserna i området karaktäriseras av öppenhet och ljus med mycket grönska som ger det ett trivsamt intryck. Mellan lamellhusen, som bildar en relativt stor gård, finns flera föremål utplacerade. Där finns bland annat bänkar, bord och lekplatser med sandlådor och gungor. Gården präglas också av de gemytliga planteringarna, buskarna och den vackra och välskötta gräsmattan. Öster om bebyggelsen ligger en större parkeringsplats med ett par garagebyggnader som är byggda samtidigt som bostadshusen.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av åtta lamellhus disponerade i väst-östlig respektive nord-sydlig riktning. Lamellhusens extriör består av betongelement med frilagd ballast. Husen kröns av ett plåttäckt svart sadeltak.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement
Fasadfärg: natursten
Takform: sadel
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: balkonger

Lamellhusens exteriör består av betongelement med frilagd ballast av fin stenkross. Husen kröns av ett plåttäckt svart sadeltak. På varje byggnads tak finns ett litet tillägg i form av en liten påbyggnad med sadeltak som påminner om en lanternin. Fönstren är av enluftstyp och något indragna i fasaden. Även balkongerna är indragna och har fronter av plåt. Slutligen kan nämnas att även entréerna är indragna i förhållande till fasaden. Vissa entrédörrar har fina kopparomfattningar, andra är utbytta mot nyare aluminiumdörrar. Husen står under hösten 2000 för diverse små förändringar, bland annat byter man fönster.