Stäng fönster Partille kn, UGGLUM 1:129 M.FL. UGGLUM

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Partille kommun och består av ett antal byggnader som inrymmer olika typer av verksamheter som livsmedelsaffär, blomsterbutik, apotek och daghem. Torget är delvis integrerat med Vallhamra skola (främst dess bibliotek) och omkringliggande bostadsbebyggelse. Området avgränsas i väster av ett bostadsområde, i norr av Ugglumsleden, i öster av Vallhamra fritidsgård och i söder av ytterligare ett bostadsområde. Sjukhem finns också i närheten.

Torgets bebyggelse består av tre byggnader som är disponerade på tre sidor av en stor parkerings- och busshållplats som ligger i direkt anslutning till de kommersiella funktionerna. Torgets olika verksamheter vänder sig in mot bostadsbebyggelsen vilket ger det ett tämligen anonymt intryck från Ugglumsleden.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av tre mer eller mindre långsmala gula tegelbyggnader disponerade i öst-västlig riktning. Samtliga byggnader kröns av antingen pulpettak eller valmade, flacka sadeltak.

Våningar: 1-2
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: valmade, flacka sadeltak eller pulpettak, built-up konstruktion
Takmaterial: röd plåt eller svart tegel
Utvändiga detaljer: fristående trapphus med glasad gång samt loftgångar med bruna snickerier

All bebyggelse kring torget kröns av antingen pulpettak eller valmade, flacka sadeltak med täckning av plåt eller tegel. Dörrar och fönstersnickerier är vita eller bruna. Byggnaden som är placerad i mitten har två våningar med en loftgång och speciella trapphus som är vanliga i omkringliggande områden. Den inrymmer daghem och bostäder. Trapphusen vetter ut mot parkeringsplatsen och är fristående men sammankopplade med fasaden via en liten brygga till loftgången. Takfot, räcke och andra träsnickerier är mörkbruna. Under loftgångarna och bryggorna löper ett promenadstråk längs fasaden, som knyter samman torgets olika byggnader.

Affärsbyggnaden, som är belägen längst öster ut och gränsar till Vallhamra skola, har ett arkadtak av plåt som löper längs med hela entréfasaden. Denna fasad vetter ut mot en öppen plats, formad av byggnadsvolymens asymmetriska U, och domineras av stora skyltfönster belamrade med textreklam. Den tredje byggnaden är belägen i väst mot rondellen vid Ugglumsleden och inrymmer bland annat apotek och pizzeria. Denna byggnad är uppförd i två våningar med bostäder i den övre. Fönstren är överlag regelbundet ordnade och placerade i liv med fasaden.