Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:645 MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget på plan mark strax nordost om Mölnlycke centrum. Det avgränsas i väster av en större och förhållandevis vältrafikerad väg kallad Allén, i norr av en stor parkeringsplats, i öster av Bäckvägen och i söder av Idrottsvägen. Områdets närhet till den intilliggande Hulebäcken, som rinner ner till Massetjärn, präglar till viss del omgivningen. Annars upplevs det avlånga området som relativt slutet. Det står ett stort staket, som fungerar som ljudvall mot Allén, i väster och bäcken begränsar tillgängligheten i öster. Små anlagda gräsmattor, i direkt anknytning till byggnaderna, utgör områdets enda egentliga grönstruktur. I övrigt finns här planteringar längs byggnadernas fasader, granar, enstaka förrådsbyggnader, piskställningar och asfalterade stråk som leder genom bostadsområdet och fram till de centralt belägna trapphusen.

BYGGNADER
Bebyggelsen utgörs av sju hus som vardera består av två sammanbyggda lammeller, något förskjutna i förhållande till varandra, disponerade i nord-sydlig riktning. Fasaderna består av vit korrugerad plåt med inslag av brun liggande plastpanel. Byggnaderna kröns av pulpettak.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: plåt, plast
Fasadfärg: vit, brun
Takform: pulpettak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger

Bebyggelsens exteriör består av vit korrugerad plåt med inslag av liggande plastpanel. Byggnaderna kröns av flacka, papptäckta pulpettak. Fasaderna (mot både Allén och bäcken) domineras av de parvis placerade fönstren, den liggande plastpanelen och de utskjutande balkongerna. Gavlarna domineras nästan helt av den vita korrugerade plåten, de bryts endast upp av små fönster placerade vertikalt på fasaden. Alla fönster är av enluftstyp och något indragna i förhållande till fasaden. De centralt belägna trapphusen ger byggnaderna en personlig prägel, dessa är uppglasade med smala aluminiumomfattningar. Byggnaden som är lokaliserad längst norrut i området är belägen i suterräng, suterrängvåningen är klädd med betongskivor som täckts av frilagd ballast. I övrigt vilar byggnaderna på en solid betonggrund. Avslutningsvis kan nämnas att vissa balkonger vettandes åt sydöst nyligen bytts ut.

Bebyggelsen förändrade fasadtäckning 1985-1986.