Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:20 MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget längs en stigning cirka 200 meter nordost om Mölnlycke centrum. Det består av två tegellameller disponerade i öst-västlig riktning. Området avgränsas i väster av den större och förhållandevis vältrafikerade Allén, i norr av Kyrkvägen, i öster av två andra hyreshus och i söder av en moped- och cykelväg. Den omkringliggande terrängen präglas av öppenhet, svaga sluttningar och frodiga gräsmattor. Små asfalterade gångstråk och trappor knyter samman byggnaderna. Mellan dessa finns en platå med diverse lekanordningar, stora träd och en flaggstång. Det nordligast belägna husets entréer markeras av små, låga trästaket som sticker ut från fasaden. I områdets södra respektive norra del finns ett flertal parkeringsplatser förlagda.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två tegellameller varav en beläget i suterräng. De båda byggnaderna kröns av ett förskjutet papptäckt pulpettak.

Våningar: 3-4 (suterräng)
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: pulpet
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: inglasade balkonger

Byggnaderna har röda tegelfasader och kröns av förskjutna pulpettak med utskjutande takfot. Strax under takfoten löper en vit bård längs hela fasaden. Fasaderna som vetter åt söder domineras av de inglasade balkongerna som är ett sentida tillägg. Balkongerna är inklädda med röd aluminiumplåt och tillkom 1999 efter att en av de ursprungliga balkongerna rasat en natt. Byggnaden som är belägen längst söderut är i suterräng med en garagevåning mot parkeringsplatsen som utgör den intilliggande ytan. Bostadshusens sockelvåning är av putsad betong med en svagt gulfärgad kulör. Fönstren är av enluftstyp med vita träomfattningar. Entréerna är indragna i fasaden och består av en enkel trädörr, troligen ursprunglig. Dessa är regelbundet placerade liv med fasaden. Byggnadernas gavlar som vetter åt väster har olika utseenden. Den norra byggnaden har även på denna byggnadsdel ett inglasat balkongparti som löper vertikalt utmed hela fasaden, den södra byggnadens gavelparti består endast av en ursprunglig vertikal fönsterrad.