Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:329 MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget längs en stigning cirka 300 meter nordost om Mölnlycke centrum. Det består av två tegellameller disponerade i öst-västlig riktning. Området avgränsas i väster av två andra hyreshus, i norr av Kyrkvägen, i öster av Wendelsvägen och i söder av en moped- och cykelväg. Den omkringliggande terrängen präglas av öppenhet, svaga sluttningar och frodigt gröna gräsmattor. Små asfalterade gångstråk och trappor knyter samman de båda byggnaderna med varandra. Mellan husen finns en platå med en lekplats som har kvar några av sina gamla lekredskap som gungor, gungbräda och sandlåda. I anslutning till den nordligast belägna byggnaden finns en vändzon och en parkeringsplats. Närheten till den porlande Hulebäcken sätter även här delvis sin prägel på området.

Bebyggelsen består av två röda lamellhus med fasader i tegel.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: pulpet
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger

Byggnaderna har röda tegelfasader och kröns av pulpettak med utskjutande takfot. Strax under dessa löper en vit bård längs byggnadernas hela exteriör. Fasaderna som vetter åt söder domineras dels av de indragna balkongerna med vita balkongfronter av plåt dels av fönstren som är enskilt eller parvis placerade. Lamellhusens gavlar är slutna och består enbart av rött tegel. Balkongernas gavelparti, som skjuter ut en aning från byggnadernas fasader, är av ljus betong. Den norra byggnadens balkonger som är belägna på första våningen skapar en täckt yta på markplan som fungerar som cykelplats. Den södra byggnaden är belägen i suterräng med en kraftig spritputsad betongsockel. Fönstren är av enluftstyp med vita träomfattningar. Dessa är regelbundet placerade liv med fasaden. Byggnadernas entréer är även de kraftigt indragna och består av en enkel trädörr. Bredvid entréerna finns soputrymmen med ljusblåa trädörrar.