Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:389 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget cirka 500 meter sydväst om Mölnlycke centrum, på södra sidan av Mölndalsån och består av 35 kedjehus disponerade i olika vädersträck. Det avgränsas i väst av Mölndalsvägen, i norr av Rådastocksvägen, i öster av Hönekulla industriområde och i söder av Hönekullavägen. Bebyggelsen består av tre olika men snarlika kedjehustyper. Terrängen i området, som är i det närmaste plan, sluttar svagt mot öster och små matargator leder in till bostadshusen. Hörnhusen, som är belägna ut mot Hönekullavägen, utmärks av större och grönare trädgårdar än den övriga bebyggelsen. I övrigt präglas området av små, smala asfalterade gångstråk vilka ibland löper parallellt med en liten gräsyta. Dessa utrymmen verkar fungera som rastplats för grannskapets hundar. Området ger ett lugnt och tämligen ordnat intryck.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av olika typer av kedjehus som kröns av sadeltak med varierat takfall. Bebyggelsens fasader är enhetligt utförda.

Våningar: 1-2
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: tegel, träpanel
Fasadfärg: varierar
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegelpannor
Utvändiga detaljer: balkonger, förråd

Områdets bebyggelse består av kedjehus med ytterst små variationer. Fasaderna är klädda med tegel och stående träpanel. De större byggnaderna, belägna i suterräng, har slutna gavelpartier och domineras av det gula teglet, men har gavelröstet klätt med stående träpanel. Taken är täckta med röda tegelpannor och fasadernas färg varierar mellan gult, brunt, rött och beige. Fönstren är av perspektivmodell och med en lågt liggande vädringsskiva. Dessa är regelbundet placerade i liv med fasaderna. Entréerna vänder sig ut mot matargatorna och är individuellt utformade: vissa med verandor, andra med altaner, en del med små sadeltak. Bostadshusen sammanbinds av ett öppna garage, så kallade "carports".