Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:461 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget på en höjd cirka 400-500 meter söder om Mölnlycke centrum och består av två bostadsområden med i stort sett identisk bebyggelse. Det som skiljer områdena åt är fasadfärg och dispositionen i terrängen. Vallen 1, som ligger närmast Mölnlycke centrum, är placerat i nord-sydlig riktning medan byggnaderna i Vallen 2 är grupperade kring en större gård. Vallen 1 avgränsas i öster och väster av små skogspartier, i norr av Lingonvägen och i söder av småhusbebyggelse. Vallen 2 är beläget på en liten höjdplatå söder om Lingonvägen. De båda bostadsområdena är öppna med stora grönytor och skogspartier inpå knuten. I området finns lekanordningar och i dess utkant parkeringsplatser och garagebyggnader.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 12 bostadslameller fördelade på två snarlika områden belägna nära varandra. Lamellerna består av loftgångshus som är uppförda i två till tre våningar, en del i suterräng. Byggnaderna kröns av flacka papptäckta sadeltak.

Våningar: 2-3, delvis i suterräng
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: trä
Fasadfärg: grå, röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, loftgångar

Lamellhusen är två till tre våningar höga, med loftgångar och fasader av både liggande och stående röd respektive grå träpanel. Byggnaderna kröns av flacka papptäckta sadeltak. Fönstren är regelbundet placerade i liv med fasaden. Exteriören mot gården (entrésidan) har enluftsfönster och fasaden utåt fönsterband. Entréerna består av enkla trädörrar målade i en ljusblå respektive grå kulör. Loftgångarnas fronter är av trä och målade vita, det som karaktäriserar dessa är de speciella trapphusen. Dessa är kombinerade med soputrymmen och relativt stora vilket gör att de dominerar synintrycken. På fasaden som vetter mot väster vid Vallen 2 finns även vanliga balkonger, dessa är indragna och har fronter av vit korrugerad plåt. I husen som är uppförda i två våningar har lägenheterna på bottenplan små privata altaner.

Fasaden tilläggsisolerades 1984.