Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:772 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är till ytan relativt stort och beläget i södra delen av Mölnlycke tätort, små matargator leder in till bostadshusen. Terrängen är plan men på några ställen går berget i dagen och bildar små bergiga "oaser" med träddungar. Området avgränsas i väster och söder av Musikvägen, i norr av en asfalterad cykelbana och i öster av litet skogsparti som är beläget i anslutning till Furuhällsskolan. Det som präglar området är de privata små trädgårdarna som delvis är individuellt utformade.

Bebyggelsen består av 65 kedjehus med sadeltak.

Våningar: 1 ½-plan
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: tegel, trä
Fasadfärg: rött, vitt, gult, blått, brunt
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: balkonger, garage/förråd

Bebyggelsen i området består av kedjehus i 1 ½-plan. Husens fönster är av enluftstyp och, liksom entréerna, regelbundet placerade i liv med fasaden. Småhusens extriör där tegel är det dominerande materialet, uppvisar förutom färgsättningen av trädetaljer viss omväxling. Entréerna, som är placerade ut mot garageuppfarten, består av en enkel trädörr vars kulör varierar i olika mörka nyanser. Byggnadernas gavelpartier vänder sig ut mot gatan och en del hus har kraftigt utskjutande takrösten. Husen kröns av förhållandevis branta sadeltak med små takfönster. Små trädgårdstäppor omger husen både åt öster och väster. Husen i området binds samman av garagebyggnader som är placerade mellan bostäderna.