Stäng fönster Härryda kn, DJUPEDALSÄNG 1:160 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget längst söderut i Mölnlycke tätort i riktning mot Råberget och Mölndals kommun. Terrängen i området är flack och bebyggelsen uppförd i nära anslutning till ett stort område med oexploaterad naturmark. Området avgränsas i öster av Kalkstensvägens radhus, i norr av annan småhusbebyggelse, i väster av Djupedalsängsvägen och i söder av Gnejsvägen. Runt de knappt 50 kedjehusen i området löper små smala asfalterade gångstråk i raka linjer. Mitt bland husen finns en björkdunge med en liten bergknalle, kring denna finns små lekplatser som är utrustade med det allra nödvändigaste i lekväg som gungor och sandlåda. Söder om kedjehusen finns en mängd parkeringsplatser samt sex avlånga garagebyggnader.

Bebyggelsen består av kedjehus med sadeltak.

Våningar: 1 ½-plan
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: varierar (ljusa pastellfärger)
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: förrådsbyggnader

Bebyggelsen i området består av kedjehus i ett och enhalvplan. Husens fönster är av enluftstyp och, liksom entréerna, regelbundet placerade i liv med fasaden. Kedjehusens extriör består av stående träpanel som är individuellt färgsatta med ett kraftigt horisontalt band som markerar våningsplanen. Entréerna vänder sig mot förrådsbyggnaderna och består av en enkel trädörr. Byggnadernas gavelpartierna vänder sig ut mot de smala stråken som löper bland husen i området. Takfallen varierar en aning i utformning, en del sticker ut mer från fasaden än andra. Husen kröns av branta sadeltak som är täckta med betongpannor. Små trädgårdstäppor omger husen både åt öster och väster. Dessa, tillsammans med entréerna och förrådsbyggnaderna, skapar en viss slutenhet, särprägel och personlighet bland den annars enhetliga bebyggelsen.