Stäng fönster Härryda kn, HÖNEKULLA 1:497 MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget cirka 500 meter sydöst om Mölnlycke centrum. Det avgränsas i väster av Solängsvägen, i norr av Stationsvägen, i öster av ett litet skogsparti och i söder av ett äldre bostadsområde. Området präglas av sin närhet till de många industrierna i trakten men ger trots detta ett trivsamt intryck. Kring husen löper frodigt gröna gräsmattor som följer topografin och mot bostadsområdet i söder är en klippvägg belägen. Mellan husen är två små lekplatser placerade, dessa rymmer inte mycket mer än en stor sandlåda. I norr finns en flaggstång och en piskställning samt västerut finns en stor parkeringsplats anlagd.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två vinkelställda byggnader i tre våningar, delvis i suterräng. Fasaderna är av gult tegel och byggnaderna kröns av flacka valmade sadeltak.

Våningar: 3, suterräng
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul
Takform: valmat sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, altaner, burspråk

Bebyggelsen består av två vinkelställda lamellhus uppförda i tre våningar med fasader av gult tegel. Byggnadernas disposition i förhållande till varandra bildar en relativt stor gård mellan sig. Lamellhusen kröns av ett flackt valmat papptäckt sadeltak. Precis vid takfoten löper en plåtbård, likt en sarg, längs hela fasaden. Fönstren är av enluftsmodell och parvis placerade i liv med fasaden. På byggnadernas fasader finns också indragna balkonger med bruna plåtfronter, balkongerna är regelbundet utplacerade på ett utskjutande burspråksliknande fasadparti. Lägenheterna som är belägna imarkplan, har små privata altaner som vetter ut mot intilliggande områden och mot gården mellan husen. Entréerna har enkla uppglasade plåtdörrar.