Stäng fönster Härryda kn, KINDBOGÅRDEN 1:8 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget på en höjd i nordvästra delen av Mölnlycke, cirka två kilometer från centralortens centrum. Det avgränsas till största delen av oexploaterad mark. Närliggande område i nordväst är Råda Portar och i söder löper Säterivägen mellan Mölnlycke centrum och riksväg 40. Bebyggelsen är tydligt integrerad i den naturliga miljön där kullar och skogsdungar delar upp området i mindre gårdar. Varje gård har en personlig prägel och är uppkallade efter träden som finns omkring - Tallgården, Aspgården, Björkgården, Rönngården, Bokgården, Ekgården och Grangården. Lamellhusen är disponerade i väst-östlig riktning på båda sidor av Flatåsvägen. Alla gårdar är fria från biltrafik och är således tämligen säkra lekplatser. Tillfartsvägen (Flatåsvägen) genom området avslutas med en besöksparkering och vändplats för bussarna. Vid vändplatsen i bostadsområdets södra delen finns butik, områdesexpedition och daghem/fritidshem lokaliserade.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av loftgångshus i två våningar och lamellhus i tre våningar där fasaderna består av betongelement med frilagd ballast. Husen kröns av plana papptäckta tak.

Våningar: 2-3
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: betongelement med frilagd ballast
Fasadfärg: beige (frilagd ballast)
Takform: plant tak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: indragna balkonger, pergola, skärmtak över entréer

Bebyggelsens fasader består av betongelement med frilagd ballast och inslag av brunbeige korrugerad plåt. Båda byggnadskategorierna är snarlika. Husen kröns av plana papptäckta sadeltak. Entréerna, som utgörs av en uppglasad dörr, är belägna mot gårdarna och indragna i förhållande till fasaden. Dessa markeras av bruna träskärmtak. Balkongerna är indragna i fasaden och har rosa fronter av korrugerad plåt. Balkongerna vetter in mot gårdarna. Byggnadernas fönster är tämligen små och kvadratiska av perspektivmodell.

Några av husen i området är något ombyggda, bland annat har husens färgsättning ändrats 1984.