Stäng fönster Härryda kn, HULEBÄCK 1:621 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området består av lamellhus belägna i centrala Mölnlycke i Härryda kommun. Lamellhusen är uppförda längs Skolvägen och området begränsas i norr av Kyrkvägen. I väster angränsar en flerfamiljsfastighet och i söder Ekdalaskolan.

Bebyggelsen består av både raka längor och vinklade lamellhus och de är grupperade kring tre gårdar. De är uppförda på plan mark som sluttar svagt mot söder. På den östra sidan om Skolvägen finns parkeringsplatser. Gårdarna karaktäriseras av stora öppna och plana gårdsrum med gräsmattor som kantas av låga häckar. Viss växtlighet som träd och buskar förgyller gårdarna, liksom gungor, rutschbanor och smala asfalterade gångar som sträcker sig mellan husen. Utmed fasaderna finns rabatter kantsatta med natursten. I bottenvåningarna finns ett flertal verksamheter som frisör och pensionärsföreningar.

BYGGNADER
Husen karaktäriseras av röda släta tegelfasader som kröns av pulpettak. Fasaden bryts upp av ljust putsade burspråk och utanpåhängda balkonger.

Våningar: 4 och källare
Stomme/konstruktion: betongstomme
Fasad: tegelfasad
Fasadfärg: röd, beige, mintgröna balkongfronter
Takform: pulpettak
Takmaterial: -
Utvändiga detaljer: sockel av spritputs, fasadpartier av skivmaterial, utanpåhängande balkonger, burspråk, indragna entréer

Lamellhusen har en sockel av beige spritputs och röda tegelfasader som avslutas mot pulpettaket av en gråbeige fasadskiva. Gavelfasaderna utmärks av mindre burspråk med fasad av grå spritputs och kvadratiska fönster. Fönstren, vita perspektivfönster med ett vädringsfönster vid sidan, är regelbundet placerade över fasaderna förutom trapphusen som märks i fasaden genom avvikande fönsterplacering. Entréerna är indragna i byggnadskropparna. Ytterdörrarna är av lackerat trä med stora uppglasade fyllningar och med sparkplåtar nederst. Balkongerna har mintgröna fronter och sidostycken av vit frilagd betong.

Under de fyrtio år som gått sedan området var nytt har det endast, enligt byggnadsnämndens arkiv, skett smärre förändringar, exempelvis har nya skyltar satts upp.

KOMMENTAR
Bebyggelsen i området har inga synliga förändringar jämfört med vid uppförandet och den är väl bevarad. Utemiljön är anspråkslös och eventuella förändringar är svåra att se.