Stäng fönster Härryda kn, LANDVETTER 6:322 M.FL. LANDVETTER

OMRÅDE
Området är lokaliserat strax öster om Landvetters centrum, norr om riksväg 40. Det består av två olika radhustyper som är i det närmaste enhetligt utformade. Fem av radhuslängorna är förlagda i öst-västlig riktning och två i nord-sydlig. Området avgränsas i väster av Lunnavägen, i norr av Östakullavägen, i öster av Östergårdsvägen och i söder av Ledsängsvägen. Radhusområdet präglas framförallt av sin bebyggelse och de små men prunkande trädgårdarna, belägna både framför och bakom husen. Genom området, mellan husen, leder små smala asfalterade stråk fram till en liten gemensam öppen plats. Där finns en lekplats, buskage och gräsmattor som kanske kan locka till avkoppling och kontemplation. Längs bostadsområdets västra del finns fem garagelängor förlagda, dessa är lokaliserade i nord-sydlig riktning.

BYGGNADER
Bebyggelsen utgörs av tio radhuslängor, totalt 67 stycken radhus. Byggnaderna kröns av flacka papptäckta sadeltak och fasaderna består av träpanel och gult tegel.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel, tegel
Fasadfärg: gult, brunt och vitt
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, förråd

Bebyggelsen består av tio huslängor disponerade i olika väderstreck. Fasaderna består av vit träpanel och gult tegel, där teglet helt dominerar de helt slutna gavelpartierna. De andra delarna av exteriören domineras av fönsterband, indragna balkonger och altaner. Balkongernas fronter består av liggande brun träpanel som dominerar den fasadsidans exteriör. Entréerna markeras av en liten brun utskjutande förrådsbyggnad samt av mycken växtlighet. Fönstren består av rektangulära enluftsfönster med smala vädringsposter, som är regelbundet placerade i liv med fasaden. Under takfoten löper, likt en gesims, ett horisontellt listverk bestående av brun liggande träpanel. Detta ger ett tämligen anonymt intryck och förstärker knappast radhusens arkitektoniska uttryck.