Stäng fönster Härryda kn, KULLBÄCKSTORP 2:220 M.FL. MÖLNLYCKE

OMRÅDE
Området är beläget i västra delen av Mölnlycke tätort, i riktning mot Pixbo och består av sex radhuslängor, med 37 radhus, disponerade i syd-nordlig riktning. Bebyggelsen är belägen på en sluttning mot Vällsjön i ett tillsynes äldre kulturlandskap. Området avgränsas i öster och norr av Kullbäckstorpsvägen, i väster av Byvägen och i söder av Rådavägen. Terrängen i omgivningen är svagt sluttande med små jordvallar mellan huslängorna där små grönstråk breder ut sig. Framför entréerna, som är placerade på fasaden som vetter åt nordost, sträcker sig smala raka asfalterade gångstråk som binder samman lägenheterna med parkeringsplatserna i söder. I omgivningens östra del ligger ett litet värmeverk med en hög skorsten i tegel. Området är till synes lugnt och trivsamt och präglas av de stora öppna grönstråken mellan radhusen.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av sex radhuslängor med fasader av liggande träpanel. Byggnaderna kröns av flacka papptäckta sadeltak.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: gul, blå
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, förrådsbyggnader, brandlarm

Radhuslängorna är disponerade i nord-sydlig riktning och sex till antalet. Radhusen kröns av ett flackt papptäckt sadeltak. Entréerna består av en enkel trädörr som delvis döljs av den utskjutande förrådsbyggnaden. Förrådsutrymmen finns på både entré- och baksidor och är sammanbyggda med radhusen. Fasaden består av liggande träpanel som är målad med en gul eller blå färg. Exteriören som vetter åt sydväst domineras av indragna balkonger med vitmålade fronter av trä. Under balkongerna bildas små altanrum som också bidrar till hur man upplever husens yttre. Fönstren är av enluftstyp med små vertikala vädringsskivor. Dessa är regelbundet placerade i liv med fasaden. Gavlarna är slutna och "dekoreras" endast av ett ursprungligt brandlarm strax under taknocken.