Stäng fönster Härryda kn, PIXBO 1:335 M.FL. PIXBO

OMRÅDE
Området är beläget drygt tre kilometer sydväst från Mölnlycke centrum, nära kommungränsen till Mölndal och består av snarlika kedjehus. Det avgränsas i väster av Herrgårdsvägen, i norr av ett litet grönområde, i väster av Vällsjövägen och i söder av Mölndalsvägen. Terrängen i området består av plan mark relativt nära Vällsjön och har antagligen tidigare varit en del i ett äldre odlingslandskap.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 127 snarlika kedjehus uppförda i 1 ½-plan. Husen kröns av branta sadeltak och skiljer sig åt på små marginella sätt, exempelvis varierar färgsättningen och tillbyggnaderna (balkonger, pergola, altaner etc).

Våningar: 1 ½-plan (några i suterräng)
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: rött, gult, blått, grönt
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: balkonger, carports (öppna garage)

Husen kröns av branta sadeltak som är täckta med betongpannor. Vissa hus har utskjutande takfot, andra inte. Fönstren är av enluftstyp i grupper om två eller tre och regelbundet placerade i liv med fasaden. Husens entrépartier är förlagda till ena kortsidan och består oftast av en enkel dörr. I anslutning till entréerna finns också öppna garage ("carports") kopplade till bostadshusen. Till vissa av husen, som är belägna i suterräng, har byggts en balkong som då skapar ett rum under sig. Andra har balkong över garagebyggnaden.