Stäng fönster Malmö kn, BRAHEHUS 1 RIBERSBORG

Området består av kvaretert Brahehus och Fridhemstorget.
Fridhemstorget, som bildar fond till Tessins väg, är områdets stadsdelscentrum. Vid torget fanns, när det stod färdigt i slutet av 1950-talet, kyrka, biograf, affärer, kontor och olika serviceinrättningar som bank och systembolag. Torgets funktion som kommersiellt centrum är år 2000 inte lika tydlig. Affärslivet är i stor utsträckning istället lokaliserat till Regementsgatan och i viss mån till Tessins väg.
Torget är omgärdat på tre sidor; i norr av S:t Andreas kyrka, i väst av "Brahehus", vilket är ett kombinerat affärs-, kontors- och bostadshus i sju våningar, och i söder, d v s mot Regementsgatan, av en med "Brahehus" sammanbyggd kontorslänga, uppställd på betongpelare.
Bostadsdelen har gult tegel i fasaden och horisontella band av vitmålad betong som visar bjälklagen. Detta förstärker den långsträckta byggnadens horisontalitet. Horisontaliteten understryks ytterligare genom att den andra våningen skjuter ut något och har ett avvikande fasadmaterial: blå eternitskivor i likhet med kontorsdelen mot Regementsgatan. Översta våningen är indragen och huset har ett platt tak där kopparklädda hisstorn sticker upp.
Närmast S:t Andreas kyrka skjuter en sluten, något konvex byggnadsvolym ut. Den innehöll ursprungligen en biograf.
"Brahehus" har förändrats en del sedan 1950-talet. Här har genomförts flera ändringar av affärs-, service- och kontorslokaler, biografen är nedlagd och ombyggdes 1987 till övningsscen för teaterhögskolan, 1994 renoverades balkonger och 1996 sattes nya fönster in. Kontorslängan används i dag som läkarmottagning.