Stäng fönster Malmö kn, HENRIKSDAL 1 M.FL. LINDEBORG

Beskrivning
Kvarteren utgörs av sammanlagt tolv lamellhus i tre våningar och fjorton skivhus i åtta våningar. Husen grupperar sig runt sju i princip likadana gårdar med åttavåningshusen i vinkel mot norr och öster med trevåningshus mot väster och söder ut mot Axel Danielssons väg och Pildammsvägen. Husen har konsekvent entréerna vända in mot gårdarna vilket skapar tydliga fram- och baksidor i planstrukturen. Balkongerna har en genomgående placerats mot väster och söder något som ytterligare förstärker karaktären av att baksidan vänds mot nordost.
Fasaderna är klädda med betongelement med frilagd ballast i grå och bruna kulörer. Husen avslutas uppåt med en bred obruten taksarg och plana tak utan uppbyggnader synliga från marken. Samtliga lägenheter har indragna balkonger med balkongfronter i vit korrugerad plåt. Inglasning av balkonger har utförts under 1980-talet.
Lamellhusen har tre entréer med tre lägenheter per trapplan. Lägenheterna är fördelade på två till tre rum och kök med både enkelsidiga och genomgående lägenheter. Åttavåningshusen har en mer asymmetrisk planlösning med lägenheter från ett till fyra rum och kök. De minsta lägenheterna är enkelsidiga medan övriga är genomgående.
De påkostade entrépartierna har kvar sin ursprungliga utformning  typisk för HSB hus från tiden  med skärmtak i rostfritt stål och omfattningar i marmor. I både skivhusen och lamellhusen är de flesta av de ursprungliga dörrarna i trä utbytta mot aluminiumdörrar. Utemiljön och innergårdarna är gestaltade av KTAB. Innergårdarna är samtliga förlagda ovanpå underjordiska garage. Gårdarna är delvis hårdgjorda med gräsytor, planteringar och lekplatser.