Stäng fönster Lidingö kn, ODLINGEN 14 ODLINGEN

Beskrivning
Anläggningen ligger mellan Vasavägen, Frimurarvägen och Läroverksvägen, mitt emot Hersby skola. Den består av tre stycken trevåningar höga lamellhus från 1960-talet samt ett äldre flerbostadshus från 1939, vilka tillsammans omsluter en gemensam plan gård med planteringar och ett ensamt träd. De tre lamellhusen har slätputsade fasader i en terrakotta liknande kulör och de branta sadeltaken är klädda med eternitplattor. Byggnaderna har stora takkupor som är klädda med kopparplåt. Trapphusen är uppglasade med partier av fernissad ek. Entrédörrarna är även de av fernissad ek. Entrénischerna är klinkerklädda. Balkongerna har fronter av emaljerade vita plåtar. Gavlarna är fönsterlösa. Det äldre huset har slammad puts i en beige kulör, gröna fönster i original samt betongtegel på taket.