Stäng fönster Alingsås kn, LO 1:12 LOO MISSIONSKYRKA

Beskrivning
Missionshuset var en utpost till Erska (Sollebrunns) missionsförsamling. Av församlingens minnesskrift från 1975 framgår:
"Den 27 sept 1942 invigdes Gräfsnäs missionshus. Byggnationen hade påbörjats två år tidigare. Dessförinnan (från 1910) hade mötena hållits i den s k paviljongen på Gräfsnäs egendom, vilken då ägdes av Alfred Persson. Förslag och ritningar till missionshuset hade gjorts av Karl A Andersson, Sollebrunn. Helmer Johansson, Djurgården, ledde arbetet. Utom en mängd frivilliga arbeten och skänkt virke kostade uppförandet 25.000 kronor. Den altartavla som tidigare funnits i Sollebrunn och som målats av Paul Rudström placerades 1947 i Gräfsnäs. Någon fonddekoration hade inte tidigare funnits där."
1954 inköpte församlingen en annan fastighet i Gräfsnäs omedelbart väster om slottsparken och iordningställde där en befintlig byggnad till sommarhem.
1980 ersattes denna byggnad med en ny kyrkobyggnad, Gräfsnäskyrkan. Verksamheten i missionshuset vid Bjärkevägen flyttades till den nya kyrkan och missionshuset såldes. Det är nu ombyggt till flerbostadshus.