Stäng fönster Halmstad kn, SNÖSTORPS PRÄSTGÅRD 6:1 SNÖSTORPS KYRKA

Beskrivning
Snöstorps kyrka kringgärdas av en kallmurad kyrkogårdsmur, inom vilken den parklika kyrkogården med sina begravningsplatser är belägen. Närmast kyrkan ligger gatsten i ett rakt mönster. I övrigt är gångarna inom kyrkogården i huvudsak grusade och gravvårdarna ligger i öst-västlig riktning med raka kvarter. Gravvårdarnas utseende varierar. Här finns ett flertal grusade med naturstenskanter, varav flertalet är mönsterkrattade. De gräsbevuxna gravvårdarna med gravstenar av huggen natursten överväger dock. Planteringen är rik. Bland gravvårdarna finns flertalet olika enar, buxbom m.fl. lägre busksorter som tuktats blandat med högre träd av olika slag. Längs kyrkogårdsmuren löper en trädrad med varierande trädslag. Längst norra muren växer björk.

Entrén i väster utgörs av två åttkantiga stenpelare med svartmålade kulor i toppen. Pelarna bär upp en smidesgrind med raka spjälor och böjd överkant. Från grindparet löper en ung trädallé med tuktade kronor. Trädraden bildar en rundel kring kyrkan.

Utefter östra muren löper en asfalterad väg. Här finns vita träbänkar. I södra muren finns en utgång med stentrappa mot ett gravkapell.

Parkeringen ligger väster och något lägre än kyrkan. Mot väster och söder ligger kyrkogården i huvudsak högre än omgivningen, medan den mot norr- och öster i huvudsak ligger i nivå med eller lägre.