Stäng fönster Halmstad kn, TRÖNNINGE 26:1 TRÖNNINGE KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården kringgärdas mot väster av en betongmur med slät insida och runda naturstenar på utsidan. Mot öster, norr och söder växer tuktade häckar. På insidan av muren växer en trädrad av lindar. I övrigt är kyrkogården glest bevuxen med ett fåtal, lite större, träd av olika slag utspridda. Vegetationen förtätas öster om kyrkan. Där växer bl.a. silvergranar tätt i två ordande trekanter. Öster om kyrkan är marken förberedd för utökning av gravvårdsplatser, ytan är i huvudsak gräsbevuxen och öppen. Här ligger även en minneslund.

På insidan av mur och häckar löper en grusad gång runt hela kyrkogården. Från en grind i väster leder en grusad gång fram till entrén och runt hela kyrkan. Gruset ligger ända in mot fasaden. Grinden, som hänger i två fyrkantiga stenstolpar med runda stenkulor i toppen, är av svart smide och tredelad, med en gånggrind i mitten.
Parkeringen ligger söder om kyrkogården och är asfalterad. Även från denna finns en liten öppning i häcken, med smidesgrind och två trappsteg av natursten, ner till den grusade gången runt kyrkogården. Parkeringen kringgärdas i söder av ett enkelt, brunmålat staket.

Gravvårdarna norr och söder om kyrkan ligger i huvudsak öst-västlig riktning och är gräsbevuxna. Undantag är där muren slutar och häcken tar vid, här ligger gravstenarna tätt och i riktning nordväst-sydost, samt efter södra häcken, där gravvårdarna ligger i nord-sydlig riktning med gravstenarna närmast häcken. I sydöstra delen växer höga tuktade tujor mellan gravvårdarna. I gångstråken, mellan sistnämnda, löper grusade gångar i nord-sydlig riktning.

Ett gravkapell ligger strax nordost om kyrkan. Entrén sker från öster och mot väster finns ett högsmalt fönster. Kapellet är putsat och färgat i grå kulör.
I linje med kapellet, men ytterligare längre västerut, och dolt av växtlighet, ligger en förrådsbod med stående lockpanel, målad i grå kulör.