Stäng fönster Halmstad kn, VAPNÖ 3:2 M.FL. VAPNÖ KYRKA

Beskrivning
Vapnö kyrka är belägen på en höjd med utsikt över ett omgivande odlingslandskap. Kyrkogården, som kringgärdas av en skalmur av natursten, sluttar ner mot väster. I den västra delen av muren sitter en kyrkogårdsgrind av svart smidesjärn med grova naturstensstolpar. Runt kyrkogården finns trädrader samt häckar. Framför kyrkogården i väster finns en grusad plan, med en planterad trädrad, träbänk och informationstavla, avsedd för parkering.
På grusplanens norra del finns en ekonomibyggnad för vaktmästarna med wc, uppförd troligtvis i cement med vitputsade fasader.
En grusad gång leder fram till kyrkan och runt kyrkan. Denna delar upp sig i sidogångar lagda mot N och S. Även gravvårdarna är lagda i nord-sydlig riktning. En del av gravvårdarna har karmar av sten samt grusfyllnader. Runt gravvårdarna finns buskar och växter planterade. I den nordöstra delen står en stor, hög gravsten omgiven av höga tujor, över G W Pripp och hans maka Ellen Stael von Holstein. Och allra längst ner i det nordöstra hörnet, som verkar vara avsett för familjen Holstein, finns äldre gravstenar från 1800- och 1900-talet. I sydost finns även två äldre bänkar av sten.
Längs grusgången som leder upp till kyrkan finns på vänster sida en sten som kan vara en del av en äldre grind. Längs grusgången finns också svartmålade lyktstolpar med lyktor i äldre utformning av koppar. Moderna träbänkar står utplacerade på kyrkogården.