Stäng fönster Härnösand kn, HÖGSJÖ PRÄSTBORD 1:9 HÖGSJÖ GAMLA KYRKA

Beskrivning
Oliksidig kyrkotomt, som inramas av en gräsbeväxt bogårdmur i natursten uppförd under 1930-talet. Marken sluttar svagt mot söder med en markant brant sluttning strax utanför muren. Här skär en skogsväg upp till granngårdens ladugård från väster.

Entré från väster genom parbladig grind i trä, svart målning. Enkelgrind i sydväst och i sydöst.

Klockbock från 1974 i söder med två digonalställda fyrkantstöd i vardera väderstreck, samt två centrala vertikala, som bär klockan och dess mansardformiga pilspetsspånklädda tak.

Intill i sydöst en träställning med sadeltak för nedhängande tringel i smide, som innan klockbockens tillkomst tjänade som ringningsfunktion.

Gräsyta runtom utom nordväst, här enbart ris och vitippor. Inga synliga gravar alls så när som på två stenhällar intill västra grindentrén. Om här verkligen är gravar är oklart. Tre uppvuxna björkar innanför muren i söder.

Kyrkobyggnaden ligger i nordväst på tomten.