Stäng fönster Enköping kn, BISKOPSKULLA 3:1 BISKOPSKULLA KYRKA

Beskrivning
Biskopskulla kyrka är en medeltida salkyrka med torn i väster, sakristia i norr och vapenhus i söder. Kyrkogården omges av en traditionell gråstensmur. Öppningarna har grindstolpar murade i tegel och smidda järngrindar. Parallellt med murarna löper rader av lövträd vilka skiftar till ålder och utseende. Kyrkogården har raka, grusade gångar. Den har sin största utbredning norr om kyrkan. Längs muren söder och väster om kyrkan finns en rad grusgravar. De har varierande inramningar av gravhäckar eller stenfriser och i ett fall av stenstolpar förbundna med järnkätting. Gravarna är välbevarade exempel på den rikt varierande gravkulturen under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. I nordöstra hörnet står en med smidesstaket inramad gravplats som saknar gravsten. I övrigt är gravkvarteren gräsbevuxna. Väster om kyrkan finns ett område med tre vita träkors, vilket i dag är ovanligt, samt några gravar med smideskors från 1900-talet.