Stäng fönster Lysekil kn, KYRKOJORDEN 1:1 FISKEBÄCKSKILS KYRKA

Beskrivning
FISKEBÄCKSKILS KYRKOGÅRD är belägen i sluttningen mot vattnet söder och sydöst om kyrkan. Den är inhägnad av en kraftig stenmur med ingångar i norr, närmast kyrkan genom två vitputsade stigluckor. STIGLUCKORNAS öppningar är rundbågiga med dubbla grindar i svart järnsmide, vari ingår årtalet 1913. De har tegeltäckta sadeltak med kopparklädda vindskivor.

Runt kyrkan löper en smal asfalterad gång, och från västporten går en likadan gång åt söder över kyrkogården, som i övrigt saknar gångar. Kyrkogården är gräsbevuxen. Utmed muren växer kraftiga tuktade lövträd.

Bland gravarna finns ett flertal höga gravvårdar, många också med ram. Nästan alla gravvårdar är vända åt öster. I slänten sydöst om koret står en del äldre gravvårdar, flera av dem i kalksten, och mot korets grundmur står åtta gravhällar lutade. De är 1,5 till 2 meter höga och är nära nog blankslitna efter att längre tillbaka ha legat i kyrkans golv. De har inskriptioner från 1700-talet, den äldsta troligen från 1667. Ytterligare en ligger lutad mot kyrkogårdsmuren norr om koret. Intill sakristians östra vägg är en ca 2 m hög rest sten av röd granit med inskrift i upphöjd relief över en fallen engelsman och en tysk i Nordsjöslaget 1916. På kyrkogården finns också en hög gravsten i granit över konstnären Carl Wilhelmsson (1866-1928).