Stäng fönster Mariestad kn, FÄRED 10:1 FÄREDS KYRKA

Beskrivning
FÄREDS KYRKA är öst - västligt belägen på en liten, rektangulär kyrkogård. Kyrkogården ligger på västra sluttningen av en ås och sluttar mot väster. Kyrkogårdens huvudingång i öster utgörs av två fyrsidiga stenstolpar. Härifrån leder en grusgång utmed kyrkans sydfasad till sydporten. En ingång i västra delen av norra kyrkogårdsmuren vetter mot omgivande åkermark. Den består av en enkel smidesgrind med spjälor mellan stenstolpar.
Kyrkogården inramas av en stenmur, anlagd på 1700-talet, och innanför denna av en trädrad. Gravstenarna är placerade i rader. Vissa gravvårdar är från 1800-talets slut och utgörs av höga, resta stenar eller stenkors. Utmed sydfasaden står två stenkors med inskriptioner från 1754 respektive 1755. Norr om kyrkan saknas gravvårdar.