Stäng fönster Skövde kn, VAROLA 9:1 VAROLA KYRKA

Beskrivning
VAROLA KYRKA ligger nord - sydligt placerad i södra delen av den rektangulära kyrkogården. Kyrkogårdens huvudingång vetter mot landsvägen i norr. Den utgörs av en dubbel, rikt ornerad järngrind med smidda stiliserade blad. Grinden är placerad mellan kraftiga, fyrsidiga granitstolpar, krönta av lockhäll, kon och klot av sten. En grusgång leder från grinden till kyrkans huvudentré i norr. Kyrkogårdens ingång i väster, också en ornerad järngrind, vetter mot landsvägen i väster. Från denna leder en grusgång till västportalen. En tredje järngrind, vilken vetter mot församlingshemmets gård i öster, leder till norra kyrkoporten. Mot en parkeringsplats söder om kyrkogården vetter en öppning i muren. Kyrkogården inramas på alla sidor av en kallmurad stenmur. Innanför denna växer planterade lönnar. På kyrkogården växer även låga måbärshäckar. Runt kyrkan, liksom utmed västra och östra delarna av muren, går grusgångar. De tämligen glest placerade gravvårdarna indelas i kvarter genom grusgångar och måbärshäckar. Gravvårdarna återfinns huvudsakligen norr och väster om kyrkan.
EKONOMIBYGGNAD - Öster om kyrkan ligger en ekonomibyggnad, klädd med vit träpanel. Byggnaden, som inrymmer personalutrymmen och förråd, har tegeltäckt sadeltak.