Stäng fönster Svenljunga kn, MÅRDAKLEV 3:6 MÅRDAKLEVS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården var ursprungligen rektangulär till formen med kyrkan placerad i mitten. Ett förslag till ordnande av kyrkogården uppgjordes 1929 av länsarkitekten Allan Berglund. Kyrkogården är utvidgad åt norr i början av 1970-talet och 2003 åt öster, delvis med en minneslund, och har nu en mera oregelbunden form.

Begravningsplatsen är gräsbevuxen med gångsystem av krattade grusgångar. Kyrkogården inhägnas åt öster av en skalmur, åt norr och nordöst av en kallmur av huggen sten, åt väster och söder av en stödmur och häckplantering. I västra och södra muren finns öppningar med smidesgrindar. I nordöstra hörnet leder en stentrappa upp till den senast utvidgade begravningsplatsen åt öster. Träden på den äldre delen av kyrkogården utgörs av lönn och alm. På den nyligen utvidgade kyrkogården har lind och oxel planterats. De äldsta gravvårdarna på kyrkogården härrör från 1800-talets början. Gravvårdarna varierar i utförande. Några större gravvårdar med grusfyllning och ett fåtal urngravar. Gravkvarteren saknar häckplanteringar.