Stäng fönster Ulricehamn kn, TROGARED 1:3 TROGAREDS KAPELL

Beskrivning
Trogareds kapell från 1918 är placerat ungefär mitt på en rektangulär grästäckt tomt med ett litet uthus i sydvästra hörnet. Tomten hägnas längs vägarna i norr och öster av ett vitmålat sentida staket med liggande brädor, i väster av ett lågt omålat spjälstaket, som rasat vid uthuset, och i söder av en kallmur av natursten med nyponbuskar på insidan och unga buskliknande lövträd på utsidan. Längs västra sidan står en trädrad, troligen med lönn och alm. Staketet har två öppningar längs norra sidan och raka grusgångar fram till ingångarna på västra respektive östra sidan. Två höga lövträd, troligen lönnar, står vid västra grindhålet, vars grindar var i vinterförvar vid besöket. Framför västporten är en rundad grusplan och en prydnadsbuske står vid kapellets nordvästra hörn. En ung ädelgran står vid en modern lyktstolpe på gräset i nordväst. I nordöst visar en stubbe att tomten tidigare prytts av ett stort träd.