Stäng fönster Strängnäs kn, HELGARÖ 9:1 HELGARÖ KYRKA

Beskrivning
Kyrkan omgärdas av en kallmurad stenmur från 1856, utom i väster där kyrkogården har utvidgats och muren har avlägsnats. Här markeras kyrkogården istället av en formklippt häck. En äldre trädrad som planterades 1776 och 1801 finns delvis kvar i norr och söder.

Den förhållandevis plana kyrkogården har en rektangulär långsträckt planform, där största delen av kyrkogården ligger väster om kyrkan. Huvudingången är placerad i väster mitt framför kyrkans västportal. En mindre ingång finns också i öster. Ingångarna markeras med kvadratiska stenstolpar, de i väster kröns av stenklot. Västra grinden är en svartmålad nyare smidesgrind. I östra ingången sitter en enkel svartmålad trägrind.

Kyrkogården är gräsbevuxen. Raka grusgångar är anlagda utefter kyrkogårdens sidor, strax intill bogårdsmuren och leder fram till murens båda ingångar.
Framför västportalen är en grusad plan, där två sittbänkar är uppställda. Runt planen är träd planterade. Framför portalen är marken belagd med gatsten.

Gravvårdarna är placerade runt om kyrkan.

Sörmländska kyrkor 89, 1946, 1990.